Aktuality / Recept na fit verzi dukátových buchtiček





Pro všechny milovníky tradiční české kuchyně, kteří si však nechtějí příliš kazit formu, nebo zkrátka nemají zrovna cheat day, je tady připravena oblíbené sladká pochoutka, a to dukátové buchtičky.

Při přípravě bude potřeba celozrnná mouka, dokonce bez oleje a místo tradičního cukru, lze například použít ten hnědý, nebo dokonce xylitol (pouze pro osoby se zdravým zažíváním). Pro doladění sladké chuti použijeme vanilkový protein.

Ingredience tedy jsou:

Buchtičky

80g celozrnné špaldové mouky
40g třtinového cukru
2 vajíčka
100 ml mléka (třeba i kokosového)
1 ČL kypřícího prášku

Krém

15g vanilkového udinkového prášku
150 ml mléka (opět může být i kokosové)
150 ml vody
15 g vanilkového proteinu (lze vynechat)
Další dochucovadla dle potřeby, není však podmínkou

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků. Bílky společně s cukrem následně šleháme až do doby, než se z ingrediencí stane tuhý sníh. Žloutky a mléko rozmixujeme ručním mixérem tak, aby sloučenina začala pěnit. Poté přidáme mouku a prášek do pečiva. Následně sníh a žloutky smícháme dohromady. Celé těsto dáme na plech, který je vystlaný pečícím papírem. Následně pečeme na 15-20 minut při 180°C. Poté necháme těsto vychladnout a rozkrájíme jej na kousky, tedy buchtičky. Krém připravíme tak, že smícháme pudinkový prášek, protein, mléko a vodu. Krém nesmí být hrudkovatý. Následně krém vaříme do zhoustnutí a teplý jej nalíváme na buchtičky a můžeme servírovat.



Zpět



Do Poruby daleko? Zkuste

Dubina