Aktuality / Donut, který Vám z diety neudělá peklo





Kdo by nemiloval sladké? Nikdo takový se zřejmě na celé planetě zřejmě nenajde. Ovšem atleti se musí ve stravě hlídat. Není však nutné si odpírat to nejlepší ze sladkého, když člověk ví, jak jej správně připravit, a právě zde si jeden takový recept ukážeme.

Nejdříve si přichystáme všechny jednotlivé suroviny, bez nichž se nelze pohnout dále. Na samotné donuty budou potřeba tyto ingredience:

  • 60 g celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 odměrky vanilkového proteinu
  • 1 vejce (nejlépe z volného chovu)
  • 70 g řeckého jogurtu (čím kvalitnější, tím lepší)
  • 15 g arašídového másla
  • 100 ml mléka (lze vyzkoušet i s rostlinnými mléky, výsledek se však může velmi lišit)

Na polevu pak nachystáme:

  • 20 g nejkvalitnější hořké čokolády
  • menší porci mléka dle konzistence
  • nasekané arašídy

Příprava je jednoduchá a zvládne ji každý během několika minut. Připravíme si dvě misky. V první misce smícháme již připravenou mouku a protein se stévií a kypřícím práškem. Poté v druhé misce naopak rozmícháme mléko s jogurtem, arašídovým máslem v tekuté formě a doplníme i o vajíčko. Následně tekuté suroviny vmícháme do těch suchých a velmi důkladně promícháme. Těsto poté nalijeme do speciálních formiček na donuty. Následně pečeme po dobu 15-20 minut při teplotě 180 °C.

Mezitím si rozpustíme čokoládu a po malých lžičkách přidáváme mléko, dokud nebude konzistence řidší. Následně si čokoládu nalijeme do misky, kde budeme namáčet jednu nebo klidně obě strany donutů. Z jedné nebo opět z obou stran můžeme posypat, již nasekanými arašídy a necháme ztuhnout. Pak můžeme servírovat.



Zpět



Do Poruby daleko? Zkuste

Dubina